Stage en afstuderen bij Rensa Family

Rensa Family is een onderdeel van Innovatiehub Doetinchem en doorlopend op zoek naar enthousiaste studenten voor verschillende uitdagende stage- en afstudeeropdrachten. De Innovatiehub verzorgt extra begeleiding en bijeenkomsten met andere studenten om jouw stage- of afstudeeropdracht tot een succes te maken.

Innovatiehub

Als je als organisatie voorop wil blijven lopen is innoveren belangrijk. Een frisse vernieuwde blik is daarbij van belang en daarom werken wij graag met enthousiaste studenten. Om dit te bewerkstelligen zijn we met de Innovatiehub Doetinchem gestart, een samenwerking tussen de vier bedrijven Rensa Family, Wopereis, Hosokawa Micron en ETNA Coffee Technologies.

Het doel van de Innovatiehub is om continu samen te werken met studenten, hun inspanningen te waarborgen en te implementeren in de organisatie.

Trainingen

Elke periode werken ongeveer 15 studenten van allerlei studierichtingen aan een stage- of afstudeeropdracht binnen één van de organisaties. Naast hun eigen opdracht hebben ze de mogelijkheid om samen te werken en ondersteunende trainingen te volgen.

Het bijeenbrengen van verschillende kennisinzichten en een diversiteit aan persoonseigenschappen zorgt ervoor dat er constant een nieuwe focus is op de bedrijfsprocessen, producten en diensten. De opdrachten van de studenten verdwijnen niet in de la, maar helpen ons bij verandering en verbetering in de dagelijkse werkzaamheden.

De Innovatiehub

Innovatiehub Doetinchem biedt stage- en afstudeeropdrachten aan op zowel mbo, hbo als universitair niveau. Heb je interesse om je stage- of afstudeeropdracht bij één van de organisaties van de Innovatiehub Doetinchem uit te voeren, solliciteer dan snel of neem contact op met Thijme Sessink, info@hub-doetinchem.nl of bel 06 - 12200940 en vraag naar de mogelijkheden.

Vind hier jouw stage

Waarom stage/afstuderen bij Rensa Family?

Dit zeggen onze stagiaires

Bij Rensa Verwarming & Ventilatie heb ik het zeer naar mijn zin gehad, ik kreeg veel kansen die mij geholpen hebben om meer kennis op te doen binnen de installatiewereld. Op de engineers afdeling heb ik veel ervaring opgedaan met het tekenen en het ontwerpen van systeem installaties. De kans om een eigen project te mogen doen is voor mij een zeer goede oefening geweest om mezelf te ontwikkelen binnen dit vakgebied. Ook de mogelijkheid tot het bekijken van projecten op locatie heeft mij een goed beeld gegeven van de ontworpen systeem installaties welke zijn geëngineerd door de engineers. Samengevat heb ik een erg prettige stage periode achter de rug en staat de volgende uitdaging (een opleiding) binnen Rensa Family alweer uitgestippeld.
Mark ter Horst
Stagiair Techniek (Rensa Verwarming & Ventilatie)
Ik mocht mij 100% focussen op mijn scriptie waardoor ik het laatste onderdeel van mijn studie zonder tegenslag heb kunnen afronden. Doordat ik goed werk geleverd heb en een goede indruk achtergelaten heb ben ik er nu werkzaam! Ik heb veel meegekeken en mag veel doen en aanpakken. Heb je een goed idee? Dan krijg je hier de ruimte om dat idee te realiseren en dat doe je niet alleen maar met de vele leuke collega’s.
Koen Veldman
Stagiair Marketing & Communicatie (Rensa Family Company)
Mijn stage was twee keer tien weken bij het Secretariaat. Mijn ervaring met Rensa Family Company is uitstekend. Je wordt goed begeleid (door zowel de hubmanager als je stagebegeleider) en je krijgt de tijd om te leren. Je komt als onbekende binnen, maar je gaat weg als familielid. Je wordt opgenomen in het bedrijf en je krijgt de hulp die je nodig hebt. Deze stage was voor mij ontzettend goed! 
Chantal Lamers
Stagiaire Secretariaat (Rensa Family Company)
Ik heb veel plezier beleefd tijdens mijn stage bij Rensa Family Company. Ik kon mij volledig focussen op mijn onderzoek en collega's waren altijd bereid tijd vrij te maken om te helpen of om vragen te beantwoorden. Er zijn daarnaast ook een aantal activiteiten waaraan ik heb deelgenomen, waardoor ik niet alleen met het onderzoek bezig hoefde te zijn, zoals een Techathon of een georganiseerde dag van de Innovatiehub. Al met al hebben Rensa Family Company en de Innovatiehub mij een fijn half jaar bezorgd en ervoor gezorgd dat ik mijn stage op een goede manier kon uitvoeren en afronden.  
Len Eising
Stagiair Innovatie en Kennismanagement (Rensa Family Company)
Als stagiair bij Rensa Family Company word je gezien en behandeld als collega en deel van de Rensa Family. Er is niet alleen oog voor de ontwikkeling binnen jouw vakgebied, maar ook voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Er wordt gedacht in mogelijkheden en daarbij word je uitgedaagd om je (leer)doelen te bereiken. Door de goede begeleiding, fijne familiaire sfeer en ruimte voor ontwikkeling, heb ik een stage tijd gehad waar ik met veel plezier op terug kijk. 
Fabiënne Blum
Stagiair Voeding & Diëtetiek (Rensa Family Company)

Het verhaal van ...

Dit bieden we jou

Familiebedrijf
We geloven in de kracht van samen! We werken samen op basis van respect en vertrouwen. Hierdoor is er een fijne werksfeer.
Stagevergoeding
Jouw bijdrage levert ons wat op, daar mag je dan ook wat voor terugverwachten. De stagevergoeding bedraagt €250 - €350 - €500.
Dichtbij het station
De locaties in Doetinchem en Didam zijn goed bereikbaar via het OV. Heb je geen gratis OV-chipkaart meer? Dan ontvang je een reiskostenvergoeding.
Ontwikkelen
Er zijn volop mogelijkheden om te leren en te groeien. Je krijgt uitdagende projecten om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent.
Vakantiedagen
Ook tijdens je stage heb je recht op vakantiedagen. Je vakantiedagen komen overeen met de schoolvakanties.
Innovatiehub
Rensa Family is onderdeel van de Innovatiehub Doetinchem. De Innovatiehub verzorgt extra begeleiding en bijeenkomsten met andere studenten om jouw stage- of afstudeeropdracht tot een succes te maken.