Over Rensa Family

RENSA verwarming en ventilatie werd 70 jaar geleden opgericht door Evert Heijink en is uitgegroeid tot een begrip in de installatiebranche. Kleinzoon Erik Heijink breidde het familiebedrijf internationaal uit met aanvullende specialistische bedrijven. Deze bedrijven vormen samen RENSA Family.

Gemeenschappelijk DNA
De familiaire waarden van RENSA Family zijn de verbindende factor; klantgericht denken en doen, altijd klaarstaan voor een ander en - als het even kan - een stap extra zetten om elkaar verder te helpen. Deze betrokkenheid zit in ons DNA en is  wat alle bedrijven in de familie met elkaar gemeen hebben.

Solide fundament
Onderdeel zijn van RENSA Family zorgt voor een stabiele en duurzame voedingsbodem om te innoveren en door te groeien. Het resultaat is een vitale groep specialistische bedrijven. Voor klanten betekent dit extra zekerheid en toekomstbestendigheid.

Oog voor toekomstige generaties
Zoals je van je familie mag verwachten handelen we bij RENSA Family vanuit het hart met oog voor de wereld om ons heen. Daarom zijn we op diverse fronten al jaren bezig om te investeren in een duurzame toekomst. Het is onze ambitie om zowel in de omgang met mensen als het milieu een voorbeeldfunctie te vervullen in de installatiebranche.

 

70 jaar, dat vroeg om een groots feestje

Wat was het een geweldig feest; met ruim 600 collega’s vierden we ons 70 jarig bestaan op 10 juni 2023 met de Vrienden van Proast Live. Een compleet foodplein met volop eten en drinken, optredens van Gebroeders Ko, Samantha Steenwijk en Xander de Buisonje en natuurlijk een spetterende afsluiting.

Rensa Family wint ‘EY Family Business Legacy Award’

Een compliment voor alle medewerkers

Dat de combinatie van oze familiaire waarden en handelen met een (duurzame) blik op de toekomst een beproefd (familie)recept is, is niet onopgemerkt gebleven. Sterker nog: dat is beloond! In 2021 won familie Heijink voor Rensa Family de prestigieuze EY Family Business Legacy Award. 'Rensa Family is een solide voorbeeld van een moderne familie-organisatie in een belangrijke sector. Ook laten ze zien dat innovatie en traditie hand in hand gaan', aldus de jury. Rensa Family sloot daarmee aan in een rij van solide familiebedrijven als Jumbo Supermarkten en VDL Groep.

Erkenning van Waarden, visie en passie
"Het winnen van deze award is een erkenning dat we met deze waarden, onze visie en passie het verschil maken. Daarvoor staan we elke dag op en gaan we aan de slag", zegt CEO Henk-Jan Wegman.

"Deze award is dan ook in de eerste plaats een enorm compliment voor alle collega's die zich elke dag inspannen om deze waarden ook waarde te geven. Zonder die medewerkers zou de Rensa Family geen complete familie zijn."

Rensa Family