Het sollicitatiegesprek

Voorbereiden op een sollicitatiegesprek via videobellen

Geniet van het gesprek

Je bent door de CV-selectie heen, dus ze zien wat in je!

Internetverbinding

Zorg dat je de techniek vooraf controleert. Denk aan je internetverbinding, hoeveel stroom je hebt, en of het beeld en het geluid werkt. Heb je geen geluid, controleer dan altijd even of er geen streep door het icoontje voor beeld of geluid staat.

Aan de lader

Om te voorkomen dat de stroom uitvalt, kan je jouw laptop of telefoon gedurende het gesprek ook aan de oplader leggen.

Rustige omgeving

Zorg voor een rustige omgeving waar jij je gesprek ongestoord kan voeren. Dan kan je elkaar beter verstaan en kan jij je op het gesprek concentreren.

Niet storen

Probeer alle andere programma’s of apps die je open hebt staan af te sluiten. Dan is de kans op afleiding zo klein mogelijk. Zelfde geldt voor je telefoon, zet die op stil of niet storen.

Met pen en papier

Houd je vragen op een notitieblok of een apart blaadje bij de hand. Zorg ervoor dat je op papier aantekeningen kunt maken. Net als in een normaal sollicitatiegesprek is dit voor jou ook de kans om jouw vragen te stellen.

Het middelpunt

Het is het beste om ervoor te zorgen dat je gezicht in het midden van het beeld wordt weergegeven met daglicht dat op je gezicht valt. Dan zorg je dat het gesprek zo natuurlijk mogelijk aanvoelt.

Verbinding verbroken, wat nu?

Mocht de verbinding toch verbroken worden, klik dan opnieuw op de link naar Microsoft Teams in de e-mail. Mocht dit niet lukken, neem dan telefonisch contact op met de HR-Adviseur die je voor het gesprek heeft uitgenodigd.

Voorbereiding is key

Probeer te ontspannen! Bereid jezelf goed voor, lees je goed in inde functie en het bedrijf. Schrijf alle vragen die in je opkomen van tevoren op, zodat je deze tijdens het gesprek kan stellen.

Kijk in de lens

Houd oogcontact met je interviewer! Kijk in de lens, dan lijkt het alsof je de interviewer recht aankijkt en voelt het meer als een persoonlijk gesprek.

Slechte verbinding?

Is de verbinding even slecht? Geen paniek! Dat kan altijd gebeuren. Geef aan dat je de ander niet helemaal goed hebt verstaan of herhaal de vraag voor de zekerheid.