Socials

Tips van Hilde: het eerste sollicitatiegesprek

Vertel iets over jezelf!

Wij zijn natuurlijk enorm benieuwd naar jou. Vertel ons waar (ook naast het werk) jouw interesses liggen en waar jij nou echt blij van wordt!

Zet jouw competenties in

Iedereen wil zich bij een sollicitatie van zijn of haar beste kant laten zien, jij natuurlijk ook! Zorg er daarom voor dat je jouw cv kan dromen en dat je weet wat je ons wilt vertellen. Met welke competenties kun jij Rensa Family naar een hoger niveau helpen?

Wie is Rensa Family?

Om ervoor te zorgen dat we direct fijn kennis kunnen maken, kan het helpen om jezelf voorafgaand aan het gesprek te verdiepen in onze grote organisatie. Neem gerust een kijkje op onze website en social media kanalen. Het gaat immers om jouw toekomst, en hiermee geef je ons direct een signaal af dat je serieus geïnteresseerd bent!

Zenuwachtig? Benoem het!

Merk je dat je door de zenuwen moeilijk uit je woorden komt, benoem het dan. Meestal door het te benoemen valt er al wat spanning weg. Zenuwen horen er ook gewoon bij, daar kijken we echt niet vreemd van op. Sterker nog zenuwen geven mij een indicatie dat het je iets doet, dat je er voor wil gaan!

Stel vragen aan ons

Probeer een aantal vragen te stellen die voor jou echt belangrijk zijn. Visualiseer alsof je de baan al hebt en wat je hierover graag zou willen weten! Aan de hand van jouw vragen leren wij je ook beter kennen, wat weer helpt bij het bepalen of jij je bij ons ‘thuis’ zal gaan voelen.

Wees jezelf en geniet!

Wij vinden het belangrijkst dat je tijdens dit gesprek jezelf blijft en er ook van kan genieten. Je bent immers niet voor niets de cv-selectieronde doorgekomen!