Socials

Duurzaam hergebruik

We zijn met steeds meer mensen en we verbruiken steeds meer grondstoffen. Veel mensen willen het nieuwste van het nieuwste en gooien dan het oude weg. Zonde want hierdoor raken grondstoffen op en wordt de omgeving vervuild. Heel veel dingen die afgedankt worden, werken nog prima of zijn weer als grondstof te gebruiken. Zo ook de onderdelen uit onze oude speeders!

Duurzaam hergebruik van speeder onderdelen
Bij het demonteren van de speeder in een tweetal gangen van het kleingoed magazijn zijn er erg veel onderdelen vrij gekomen. Een aantal belangrijke dure onderdelen houden we zelf in voorraad voor eigen (her)gebruik. Maar een groot aantal van die onderdelen hebben we over. Deze onderdelen zijn kostbaar en zeer gewild; zonde om weg te gooien dus. We zijn daarom op het idee gekomen om de onderdelen die overblijven een tweede leven te geven.

Samenwerking met Unis Group
We hebben contact gezocht met de Unis Group in Grou (Friesland). Unis Group reviseert en verkoopt industriële elektronica en wij hebben in het verleden al vaker met hen samengewerkt.

Zij kijken de speeder onderdelen grondig na. Waar nodig worden de losse onderdelen vervangen, zodat ze weer gebruikt kunnen worden in een andere machine.

Ik vind duurzaamheid belangrijk zodat onze leefomgeving en de natuur ook leefbaar gehouden kan worden.
Erik Dreijer
Medewerker Technische Dienst